logo.png
      
Po?etna Sve o 2012.godini
Sve o 2012.godini
O ZEMLJINOJ ROTACIJI I TAMNIM DANIMA ... PDF Štampa El. pošta
  4.jpg   

Pitanje: Hoće li naš planet iskusiti obrtaj svojih smjerova, kao i rotacije u narednim godinama? Hoćemo li kao rezultat toga doživjeti nekoliko dana mraka, jer postoje neki ljudi koji pišu na tu temu. Kada rotacija prestane, dali će se i dalje elektromagnetsko energetsko polje vrtjeti. Dali će biti trenja solarnih vjetrova i zraka i dali će to rezultirati pomračenjem. Možda to objašnjava tri dana tame, kao što je prorečeno iz različitih izvora.

C. A.: Ova svijest je spremna uvesti novo razumijevanje, onoga što će se dogoditi u vrijeme prosvjetljenja, posebno oko prognoziranog datuma 21. prosinca 2012.

U trenutku prosvjetljenja, poravnanja 7 planeta, koje su u prolazu naspram Centralnog Sunca u galaksiji, onog što je u Alcyone Plejadanskom sustavu, u tom trenutku poravnanja 7 planetarnih prolaza, tih planeta, zvijezda, koje će biti u poravnanju, stvaraju izravno prolaz, iz središta planeta na planet Zemlju.

Zemlja se već kreće naprijed prema ovom trenutku poravnanja, prilagođavanjem i unapređenjem mnogih razina svijesti, svoju planetarnu svijest, kao i mnoge svijesti onih ratnika Svjetla i bića koji u ovom trenutku postoje na zemaljskoj razini, a koji su odabrali da u ovo vrijeme dođu na planetu, da pomognu u tom procesu.

Kada se portali otvore tsunami energije će pogoditi vaš planet.
U tom trenutku potpunog usklađivanja, kada se otvori 7 kapija, biti će energetska sila koja će putovati iz središnjeg Sunca, ka planeti Zemlji, ali ta energija iz tih 7 kapija, je ista koja prolazi kroz ljudsku dušu i spušta se u ljudsko tijelo, oslobađajući ljudski oblik, stvarajući na svom putu veći izraz njegova bića.

Otvaranjem tih energetskih portala, koji su veza, kada dođe do usklađivanja sa središnjim suncem, ta sila je u biti ista sila, koja će nositi planetu ka višim frekvencijama, a u to vrijeme će biti kao da je tsunami energija pogodila planetu.

Zbog toga je potrebno uspjeti podignuti svoju svijest do točke, koja će moći primiti nadolazeću energiju, koja će jednostavno doći u „Valu“ i dovesti opredjeljene do nove obale. U vrijeme tih događanja, moguća je pojava straha, kao što je opisano od strane postavljača pitanja, kao što je vrijeme mraka, pomak Sjevernih / Južnih polova, pomicanje i okretaj planete.

Oni koji su na višem stupnju svijesti, na većoj frekvenciji, neće biti uništeni tsunamijem, kozmičkom energijom i novom svijesti koja će zasuti planetu - oni će se „uspeti“ prema „gore“ ili prema naprijed u novo stanje svijesti, što je u suštini nova razina vibracije i frekvencije – novi realitet

Dugo predviđane katastrofalne posljedice.
Oni koji ne postignu viši stupanj svijesti, koji će im omogućiti da „surfaju“ ovim energetskim valom, najviše će osjetiti te utjecaje. U tom trenutku, katastrofalne posljedice, koje su toliko dugo bile predviđane, doista će utjecati na većinu bića na planeti. Mnogi će u to vrijeme ostaviti svoja fizička tijela i fizičku egzistenciju, kroz iskustvo smrti.

To će biti njihov način da se maknu, jer nemaju želju da u ovom dijelu iskuse ono što će doći, kao i oni koji prežive to vrijeme, doživjeti će stvarnost novog fizičkog svijeta, energiju planeta koju je ova Svijest nazvala Planet B.

Oni koji se jednostavno odluče, da sve ostave i ponovno unesu svoj duh u formu, je njihov vlastiti izbor hoće li nastaviti egzistenciju na ovoj Planeti ili Planeti B ili bilo kojoj drugoj dimenziji. Kada se odluče, jer to je izbor na razini duha, koji je relevantan za takvo iskustvo, svaka pojedinačna unutarnja Svijest će odabrati, tj, oni bi tako bili slobodni, da sami odaberu ono što žele učiniti.

Oni koji prežive katastrofalne posljedice, prestankom rotacije vaše planete, njenog pomicanja polova, čak i preko rotirajućeg planeta, naći će se da oni zaista žive u drugoj stvarnosti od one, u kojoj su živjeli do malo-prije

Dolazeći Kozmički Tsunami i Elite na Zemlji.
Sve što ostane nekon Vala će biti smanjeno na većinu osnovnih i primitivnih zajednica. Tu će biti onih koji će anticipirati ovaj događaj, koji će se pripremiti za ovaj događaj, a to su oni, koje ova Svijest naziva Elita u prošlosti. Oni će nastaviti s onima koji će ih služiti i biti će kao stranci u tom novom iskustvu, a i oni mnogi, koji su preživjeli, nastaviti će život na razini najprimitivnijih, na planeti koja nije više što je nekad bila.

To također može biti iskustvo, za one koji žele osjetiti ovaj oblik stvarnosti kozmičkog tsunamija, koji će pogoditi planet u to vrijeme, ali to je samo jedno od iskustava, jer postoje i drugi načini da vaša Suština prođe kroz to iskustvo, ostavljajući svoju fizikalnost, uspinjući se vrhom Vala ka višem stupnju svijesti.

Ta će biti najčišća energija svijesti koja je osvojila ovaj planet, ali će u isto vrijeme imati direktan fizički rezultat, koji bi, za one koji nisu u potpunosti spremni, moglo imati razorne posljedice.

Pitanje:
Kako se pripremiti prije predloženog datuma 21. prosinca, ili će to biti "Bang! „Viša Igra“ takva „vrsta stvari“?

C. A.: Svatko će se samostalno izgrađivati. Ova Svijest vam kaže, da vi uvijek imate prvenstvo. Mnoge osobe neće nužno čekati dok ova manifestacija završi. Mnogi će prije proći kroz prirodne cikluse smrti, drugi će se naći u vrtlogu, a treći će ići drugim uzlaznim načinom, a zatim, tu su i oni koji su ostali, i koji će se penjati na drugi način, jer je to njihov izbor. Postoji još mnogo toga, ali ova Svijest ostavlja to za buduće vrijeme.

Pitanje: Hoćete li objasniti, zašto se u Mayanskom kalendaru kaže, da dolazi do naglog zastoja Svijesti u godini 2012?

C. A.: Ova svijest je to objasnila u zadnje vrijeme, ali će opet objasniti, zašto će biti vidljivo, da će doći do naglog zaustoja u to vrijeme. Tu će biti usklađivanje planetarnih tijela, koja će formirati energetske koridore, sa onim znanim - Centralnim Suncem.

Iz Centralnog Sunca će se otvoriti ono što se često naziva "crvotočina", a također će se uskladiti i otvoriti 7 vrtloga kroz koje prolazi duša, kako bi ušla u fizičko postojanje i izašla kroz leđa, u duhovnom obliku.

Poravnanje planetarnih tijela će stvoriti događaj, gdje će se vrijeme, mjereno kroz povijest čovječanstva završiti

Kad se to dogodi, ova poravnanja planetarnih tijela i otvaranje 7 vrtloga, a samim tim i otvaranje crvotočine, taj dan, to poravnanje će stvoriti događaj. Taj događaj je u tome, što ova svijest zove Kozmička energija ili fluks svjetlosti. Energija Centralnog Sunca će proći kroz kapije, stvarajući tsunami svjetlosti, koji će u to vrijeme pogoditi planet i stvoriti veliku pustoš i prevrate. U tom slučaju, završit će se vrijeme i pisane povijesti čovječanstva, a početi će novo vrijeme. To je trenutak koji ova Svjesnost često naziva Točkom Prosvjetljenja.

Oni koji su uspješno stvorili vlastito tjelesno i unutarnje prosvjetljenje, na kome mnogi i danas rade, trenutno će moći, na razini više svijesti, surfati na nevjerojatnom svjetlosnom tsunamiju. Oni koji nisu spremili svoju svijest, koji nisu radili na podizanju svoga bića i kreiranju svjetlosnog tijela, kako bi se jednostavno izuzeli daleko od kaotičnih događanja, a bit će i drugih, koji su po svom izboru, tražili da idu na planet koji će opet biti materijalni eksperiment, eksperiment fizikalnosti i odvojenosti od duha - oni će preći na ono što se naziva Planet B.

Bića koja imaju svoju povišenu svijest i koja su stvorili svoje novo tjelesno stanje, će se naći na Planetu Prosvjetljenja. Mnogi koji se u to vrijeme odluče otići, da igraju druge igre, će kasnije imati izbor drugih dimenzionalnih stvarnosti, bilo na novom Planetu ili Planetu B, ili bilo kojem drugom planetu, jer svijesna duša se ima pravo inkarnirati ili sudjelovati, gdje god ona želi.

To je događaj koji će se dogoditi na taj dan, ili blizu tog datuma, jer još uvijek ima nagađanja, zbog usklađivanja kalendara tijekom povijesti, koji će se pomalo kvalificirati u to vrijeme, ali još uvijek, sam događaj je u tome da će ubrzati proces prosvjetljenja. To je ono što će se dogoditi oko datuma 21. prosinca 2012.

To je jednostavno referentna točka za ono što će da se dogodi, a može se prilično točno predvidjeti, jer postoji mogućnost da pratite planetarna tijela, da vidite gdje su određene veze i kada će se dogoditi, a oni koji se odluče gledati prema naprijed, vidjeti će ova događanja, kako i zašto su označena, zašto ističe rok povijesti kako je naznačeno u kalendaru Maya, kao i u drugim izvorima.

Pitanje: Kako su Maje došle do tog shvatanja, tog znanja i kosmičke budućnosti, na osnovu čega?

C. A: Maje su radile sa svojim multidimenzionalnim bićem, osim vanzemaljaca koji su hodali među njima, koji su im bili veliki učitelji, ali to nisu bili Jehovi vanzemaljci.

To su bili članovi Galaktičke federacije koji su poučavali Maje i pomagali im, da formuliraju svoju znanost i sposobnost, da razumiju vrijeme mnogo točnijim načinom, od onoga što je poznato modernoj znanosti.

Ovi učitelji bili su tu da im pomogne da shvate, da će doći vrijeme kada će prisutna svijest, koja je i danas eksperimentalna, doći do kraja i da će započeti nova faza.

"Fizički Experiment" sada se privodi kraju.

Pitanje: Govorili ste nekoliko puta o fizikalnom eksperimentu. Možete li to pojasniti ili razraditi?

C. A.: Svrha duha, duše, je da imate iskustvo kada ste odvojeni od sebe, od Duha. Dakle, podrazumijeva se da na jedan od načina to učinite, da smanjite, da tako kažemo, htijenja fizičkog tijela. Potrebno je da duša dođe u individualni izraz, a ona dolazi preko Centralnog Sunca, na Alcyoneu, kroz 7 kapija ili portala.

Svaki put kada pojedinac kroz nešto prolazi, duša traži izraz, jer je zgusnuta. Dakle, u vrijeme kada je prošla kroz 7 portala, duša je spremna ući u ljudski oblik, duhovno tijelo je presovano i kondenzirano, do te mjere, da ona zapravo može ući u tjelesnost, u fizičku egzistenciju.

Duša ide kroz koprenu zaborava
Dio eksperimenta je bio, da duša prođe kroz ono što zovete mnogim imenima, ali uglavnom je poznato kao „veo zaborava“, tako da se ne sjećate svoje istinske prirode. Bilo bi jednostavnije iskustvo prikrpiti se uz tjelesnost, s fizičkom materijom, ali dio eksperimenta je da Duša pristupi učenju.

Nekad je to najviše bilo izraženo kroz učenja vjerskih redova i sekti. Stoga su mnogi razumjeli duhovnost u vjerskom smislu, u odnosu na pojedine pojmove, no eksperiment je bio takav, da se zapitate dali postoji povratak ka dubljem razumijevanju i priključak na dublju duhovnu dušu, višedimenzionalnu prirodu svoga bića.

I ako jednom prođete kroz veo zaborava, gdje postoji mogućnost okivanja vjerskim dogmama, kroz strukturirana vjerska uvjerenja, duša ipak može pronaći svoj put natrag u duhovno razumijevanje sebe, čak i kroz prepreke materijalizma i dogmatskog uvjerenja, kroz fizički ka duhovnom fokusu.

Kako bi se osigurao projekat, stvoren je veo zaborava, a cilj eksperimenta je bio pronaći prosvjetljenje, no istina je, to je više kao sjećanje nečije istine i nečijeg pravog bića.

Pitanje: Imao sam vizije, u mom umu, da netko drži lutkarske žice nad svakim pojedincem, jer to im dozvoljava dio fizičkog eksperimenta.

C. A.: Ima na neki način istine u tome. Istina je da vas žicama ne održavaju s viših razina svijesti, nego sa nižih, oni koji drže vlast, koji prevladavaju, koji već razumiju i znaju istinu, i koji već jesu, a žele nanovo porobiti čovječanstvo.

Oni su ti koji drže žice, koji oblikuju svijest, kako održati fizičku stvarnost. Oni su ti koji su stvorili religije, koji je stvorili razne politike, koji su stvorili materijalističke koncepcije života, koji su vas porobili, zarobili, koji su vam stavili žice, na vas koji živite u ovoj fizičkoj stvarnosti.

Borba svjetlosnih radnika

C. A.: Ova Svijest nema posebnih poruke u ovom trenutku. Ova poruka ima veze s borbom Svjetlosnih radnika, kako su se na ovim prostorima održali tako dugo, prostoru koji je omogućio Svjetlu da opstane u vrlo mračnim vremenima, koja su postojala tijekom posljednjih nekoliko stotina godina.

Ova Svijest govori o stanju u posljednjih nekoliko stotina godina, od industrijske revolucije, gdje se čovječanstvo okrenulo od prirodnog poretka, napustilo svoje veze s Majkom prirodom, kada je došlo do pada duhovnih i prirodnih veza, a porastom tehnologije, posebice u posljednjih 50 godina, ubrzana duhovna odvojenost zaista napreduje vrlo brzo.

Velika praznina postoji od pučke duhovne konekcije.
Od tog vremena za većinu ljudi postoji velika praznina od njihova duhovnog izvora, od osjećaja duhovne povezanosti. To ništa ne znači, ni mnogima koji pohađaju redovne vjerske škole, jer još uvijek postoji njihova zbrkanost između onoga što je religija i onoga što je duh ili duhovnost.

Ova Svijest vam govori o duhovnoj vezi koja je jednom bila je zajednički element čovjeka, i kako je bila razorena i oštećena od industrijske revolucije u 1700-im. U isto vrijeme, religija, koja je već posjedovala veliku snagu i uveliko vladala nad mnogim drugim umovima, nastavila je svoj put iskvarenije i opasnije, bez duha, kroz umove i srca sljedbenika različitih religija, koji su se pojavili još i prije industrijske revolucije.

U jednom trenutku, u zapadnom svijetu, katolička vjera je bila jedina vjera koje se trebalo pridržavati, i ona je imala veliku moć nad umovima, stavovima i mnogim ponašanjima. Onda je započeo raskol s novom organizacijom pod vodstvom Martina Luthera, započetim raskolom počela su da se formiraju i neka alternativno-vjerska uvjerenja. Nakon Lutheara uslijedio je Calvin i mnogi drugi vjerski subjekti, koji su formulirali nove koncepte, nove protestantske sustave vjerovanja.

Naravno, bila su i postojala, u isto vrijeme, i druga alternativa religijska vjerovanja, kao što je jevreji, islam i budističko vjerovanje, koje je čak prethodilo kršćanstvu.

Industrijalizacija započinje religiju.
Ova religijska vjerovanja kreirana su u umovima masa, u određenom smislu, da izgledaju kao duhovnost, ili da imaju neki smisao sa duhovnom povezanosti. S početkom industrijske revolucije, počela se formirati nova religija, a to je religija industrijalizacije, sklopljen je i nađen mehanički Duh.

To je počelo da se odražava u svijesti masa, formirana je dihotomija između industrijskih, modernih i religioznih mišljenja. To je dovelo do svih vrsta kontroverze, rasprava, diskusija, argumenata, čak i između darvinizma i kreacionizma.

Te rasprave traju još i danas, a mnogi će izgubljeni reći, stvarajući vlastiti zaključak, da čovjek nije stvoren na način koji Biblija govori, nego da je to evolucijski proces. Ova Svijest vam ne govori ono što se dogodilo, ova Svijest vam samo kaže o prirodi rasprave između Kreacionista i Darwinista.

Ova Svijest vam više govori o tom procesu, koji se počeo pojavljivati s Industrijskom revolucijom, gdje se čovječanstvo, sve više i više, odvajalo od bilo kojeg osjećaja duhovne veze.

Riječ "religija", znači samostalno biti spojen na duhovnoj razini, ali naravno, religija je u svojoj prirodi postala dogmatska, s pravilima i zakonima koji se moraju slušati, kao što je priča o nebu, od kuda dolazi nagrada, ili alternativno, da se nevjernici bacaju u „jamu pakla“ kao kazna za ne-vjerovanje. Kako suvremeni čovjek sve više razvija koncept duhovnog odvajanja, on zato sve više plaća cijenu.

S rastom industrijske revolucije i početkom odvajanja od duhovnog osjećaja, moderni čovjek je počeo razvijati osjećaj da više nije povezan, na bilo kojem nivou, s onim što je prirodno i duhovno. Što-više, osjećaj povezanosti s prirodom se počeo isparavati, tako da je čovječanstvo postalo arogantno, kroz svoju sposobnost da se nadoknadi na svim razinama, uključujući sebe i prirodu.

Nije se ništa dešavalo u čemu čovjek nije učestvovao, uz to, industrijska revolucija je napredovala i postala tehnička revolucija, a danas, ona je napredovala i na visokoj je razini tehničkog znanja, koje i danas postoji u svijetu. Ali zbog tog razvoja, plaćena je velika cijena, a ta cijena je odvajanje od božanstva, od izvora, od svoga osjećaja povezanosti sa duhom, pa čak i povezanosti s prirodom i planetom.

Sve je ovo dio plana, da se eonima formira ago, koji će dovesti čovječanstvo do točke evolucijskog pomaka, gdje će se desiti veliki evolucijski skok, a to je točno tamo, gdje se u ovom trenutku nalazi čovječanstvo.

U procesu dovođenja čovječanstva do ove epske točke, puno je izgubljeno, puno je zaboravljeno, a one ovlasti do kojih Svjetlost nije uspjela prodrijeti na planeti, a to je bezuvjetna ljubav, sticala se moć, zamah i kontrola. Iz vremena industrijske revolucije, do danas, konstantno je bilježen pad duhovne svijesti, duhovne povezanosti, a u mislima je rasla arogancija ljudskog uma, kroz samo-superiornost, u odnosu na planet, pa čak i na „Boga“.

(„Cosmic Awareness“ – Kosmička Svijest“)

 Izvor: http://www.joschua.biz


Poslednje ažurirano subota, 20 oktobar 2012 14:04
 
PITANJA I ODGOVORI O 2012.GODINI PDF Štampa El. pošta

Podržavate li scenarij 2012?

Da. No ovdje moram biti jasan u kom smislu i kom aspektu.

Podržavam scenarij majanskog proročanstva o kraju jednog i početku novog ciklusa i 2012,  kao simbolu početka novog zlatnog doba.

Ovaj proces za mene simbolizira evolucijsku krunu čovječanstva, ili završni ispit i istinsko stvaranje civilizacije svjetla uz manifestiranu vanjsku pomoć.

Ne podržavam ideju kako 2012 ima negativan simbolizam i upućuje na nekakvu kataklizmu.

Slažem se da različiti drugi akteri – pripadnici raznih antiknih bratstva sa Zemlje (duhovna hijerarhija Zemlje) ili humanoidnih civilizacija van ovog planeta nadgledaju i pomažu razvoj čovječanstva na Zemlji već milenijima.

Oni su aktivni sudionici ovog procesa no to ne znači da je čovječanstvu oduzeta slobodna volja.

  4_1.jpg

Ne slažem se da je proces promjene koji simbolizira 2012 vezan isključivo uz jedan datum 21.12.2012.

Taj proces seže stoljećima prije kao i godinama poslije ove. Dokazi za to su upravo jedna od tema ovog bloga.
Držim da je proces kontinuiran već stoljećima a ubrzan u prošlom desetljeću. Ovo je vrijeme završnice kad se sve dovodi do ekstrema i svi se moraju odrediti prema onome što se zbiva i što će se zbiti.

Upravo to naše zajedničko određenje prema tim događajima uvest će nas u novo zlatno doba na ovaj ili onaj način.
Ponavljam to je kontinuirani proces i rad svakoga na sebi a ne iščekivanje jednog datuma nakon čega će sve biti drugačije samo od sebe.

Ne slažem se da treba ljude i druge strašiti iščekivanjem 21.12.2012. u smislu da nisu duhovno spremni ili da ih čekaju kataklizme.

Ne mislim da će doći do okretanja polova niti III. svj. rata u 2012.

Ne podržavam stvaranje opće histerije odbrojavanjem datuma do 21.12.2012.

Ne slažem se da će nas ET spasiti od nas samih i da mi samo trebamo čekati i ne raditi ništa. Držim da smo mi njihova djeca, da su bili ovdje prije nas i da im ni prije ni sad nije bio cilj oduzeti nam slobodnu volju uz određene limite.

Ne podržavam ideje o napadu zlonamjernih ET-a i okupacije Zemlje. Upravo suprotno više sam skloniji ideji da već živimo pod jednom vrstom negativne mentalne okupacije koja je toliko očita u svim aspektima naše moderne civilizacije i protivna našem istinskom biću.

I na kraju ovaj blog je dediciran praćenju zbivanja u vezi 2012 u onoj mjeri u kojoj akteri i zbivanja reflektiraju ostvarenje onog najboljeg za svih. Autorima, dogmama i učenjima koja potiču na nasilje, oružane revolucije, isključiva gledišta okrenuta protiv nekoga ili oslikavanje gnjevnih i potlačenih pravednika i negativaca koji zaslužuju smrt ovdje neće biti mjesta.

Zašto potičete ljude da budu krotke ovce i nagovarate ih da prihvate vladavinu ET-a i nove Svjetske vlade (NWO)?

Ne podržavam koncept Nove svjetske vlade (NWO). Mislim da u raznolikosti kultura i civilizacija leži bogatstvo čovječanstva Zemlje. Protivim se bilo kakvom političkom, vojnom ili inom obliku koji ignorira i pokušava asimilirati ove razlike pod jednu “kapu”.

Ne podržavam tiraniju bilo koga nad bilo kime pa tako ni vladavinu ET-a.

Ako bi se nešto takvo zbilo bio bi među onima koji bi se borili protiv takve vladavine.

Da, trenutno je veliki broj članaka na blogu koji predstavljaju kanalizirane poruke ET-a. Površnom čitatelju će to sve skupa definitivno zvučati kao ispiranje mozga masama i pripremanje na neku novu tiraniju “dobrih ET-a”.

Slažem se da trenutno na blogu nedostaje balans i kritično gledište i na sam koncept kanaliziranja, vidovitosti ili telepatije kao i članci o procesima u društvu – medicina, prehrana, permakultura, alternativna društva i sl. koji bi pokazali raznolikost tema.

Moje pitanje ljudima koji smatraju da nas tek čeka neka tiranija jest koncept prezentiran u holivudskom spektaklu “Matrix” ili priči rumunjskog dječaka (Inuaki)koji opisuje kako i na koji način ovim planetom već tisućama godina vladaju ET-i. Zar doista uživate u “slobodi” ovog divnog svijeta prepunog okrutnosti, brutalnosti, pedofilije, nasilja i beskrajnog
rintanja za puko prehranjivanje? Robovi u Rimu i Grčkoj su imali veća prava i bolje uvjete za život od današnjeg prosječnog građanina.

Čovječanstvo je živjelo i treba živjeti u boljem društvu za svih i točka. Odluke i posljedice mora donositi samostalno a ne po ičijem vanjskom diktatu. Ako netko “izvana” želi pomoći čovječanstvu tada mora poštivati naše izabranike vlasti ili naći civiliziran način da nas upozna sa svojom ponudom. Čvrstog sam mišljenja da se takav kontakt i pomoć već desila.

Svijest o stanju civilizacije

Kako bismo stigli negdje moramo prvo znati gdje stojimo. Da, želimo doći u bolje društvo. To je odredište. Što je sa polazištem?

U kakvom društvu živimo? Kako ekonomija, znanost, religija i politika oblikuju naše trenutno društvo?
Ovdje ćete povremeno naći i članke iz ekonomije i znanosti. Držim da samo osvješten čovjek koji ima upotrebljivo znanje o svijetu u kom živi i ideju kakvo društvo želi može postati krojač svoje sudbine i pozitivno utjecati na društvo.

“Ovce” i dogme ne donose promjene

Protivim se ideji nametanja dogmi tipa – ovo je najbolje učenje ili ono; činite ovako ili onako.
Držim da je čovjek biće ogromnog potencijala. Protivim se učenjima i pokretima koji ljude tretiraju kao ovce i potiču na slijepo slušanje ovakvih ili onakvih učenja,proroka itd.

Čovjeka treba suočiti sa istinskim znanjem o svijetu i njemu samome a zatim će on sam kad sazrije i pobijedi svoje strahove pronaći upravo svoj jedinstven način da izrazi ono najbolje na korist društva. Kao što je rimski car Marko Aurelije rekao:”Ono što je dobro za pčelu dobro je i za košnicu.” Ne treba nametati riješenja već ukazati na problem i čovjekov potencijal da ga riješi.

 Izvor: http://civilization-of-light.com/


Poslednje ažurirano ponedeljak, 27 avgust 2012 21:12
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 19

Posetioci

Broja? poseta

Danas24
Ju?e177
Ove nedelje1009
Ovog meseca4494
Ukupno1196773
Tvoja IP adresa je:54.158.253.14
top